Tudi danes sta moja sogovornika profesor športne vzgoje Alberto Andriola in salezijanec Jure Babnik. Beseda bo tekla o Baskinu. Ta športna igra izvira iz košarke in ima isti cilj: zadeti več košev od nasprotne ekipe. Vsako ekipo sestavljajo gibalno ovirani igralci oz. igralci s posebnimi potrebami in zdravi igralci, od katerih vsak s pomočjo soigralcev prispeva k igri po svojih zmožnostih. Slišali boste lahko o spremenjenih pravilih in odzivih mladih v Albertovi šoli v Vidmu.
Tudi danes sta moja sogovornika profesor športne vzgoje Alberto Andriola in salezijanec Jure Babnik. Beseda bo tekla o Baskinu. Ta športna igra izvira iz košarke in ima isti cilj: zadeti več košev od nasprotne ekipe. Vsako ekipo sestavljajo gibalno ovirani igralci oz. igralci s posebnimi potrebami in zdravi igralci, od katerih vsak s pomočjo soigralcev prispeva k igri po svojih zmožnostih. Slišali boste lahko o spremenjenih pravilih in odzivih mladih v Albertovi šoli v Vidmu.
Ki navsezadnje to ni bil. Politika, ki je načeloma zavezana pogovarjanju, dogovarjanju, usklajevanju, je bila navsezadnje kaznovana, ker je to počela. Saj veste, na kaj to leti. Na referendum o ...
V oddaji Moja zgodba smo objavili tri prispevke z znanstvenega posveta ob sto letnici rojstva Alojza Rebule, ki so ga konec oktobra pripravili na Slovenski akademiji znanosti in umetnosti. Slišali smo podpredsednika SAZU Marka Snoja, misleca in publicista Vinka Ošlaka ter literarnega zgodovinarja Janka Kosa.
Nekega dne so bila vrata, ki so ločevale nebesa in pekel, ...
Iz knjige Zgodbe s semeni upanja, ki je izšla v zbirki Zgodbe za dušo pri založbi Ognjišče.
Gosta oddaje zakonca Perko sta govorila o tem, kako najti smisel, naštela sta tudi nekaj koristnih knjižnih naslovov.
Rubriko Spominjamo se pripravlja Uredništvo dokumentarnega programa na Radiu Ognjišče
Poslušalka jih rada pripravlja in jo je zanimalo, če lahko doda v testo malo limonine lupine, morda kakšen vanilijev sladkor ali pa kaj podobnega, da bi bilo malo priokusa. Sestra Nikolina ji je svetovala, da lahko, sploh če bodo postreženi kot sladka jed (lahko jih naredimo tudi slane in so zraven mesnine ali solate). Dodala je še, da višek cmokov zamrznemo, preden jih damo kuhat. Naložimo jih na pladenj, ki je prekrit s folijo. Ko zamrznejo, jih naložimo v vrečko ali škatlo in shranimo v skrinji. Ko jih bomo potrebovali, jih damo kuhat v vrelo vodo, kuhamo jih kakšno minuto več kot sveže narejene.